Carnavalsvereniging “de Peelleuters” Landhorst

  • Prinsenbal _2

    Prinsenbal _2

Met de vlam in de pijp… pronkzitting 2020 bij de Peelleuters.
Twee weken voor de carnaval is het tijd voor de pronkzitting bij de Peelleuters, ook dit jaar hebben de artiesten weer goed hun best gedaan. Het publiek druppelde al vroeg binnen om een mooi plekje te bemachtigen. Om 20.00 uur openden vorst Victor en vorst Luuk de avond . Zij nodigden prins Edwin dun Urste, prinses Danielle, Superpeelleuter Karel, jeugdprins Jelle, jeugdprinses Joy en jeugdnar Rens uit op het podium. Prins Edwin was verwachtingsvol en hoopte op een mooie avond. Traditiegetrouw word er op deze avonden afscheid genomen van de mensen die de Peelleuters verlaten. Dit jaar waren dat als eerste de meiden van de dansgarde en de dansmariekes. Ze werden samen met hun leiding Kim en Nadieh verrast met een attentie en een groot applaus van het publiek. Sommige waren al vanaf 2012 een onderdeel van de carnavalsvereniging, een gemis voor Landhorst. Vanuit de raad namen Joan van Creij ( sinds 2002), Martin en Hannie Rijkers ( 2001), Karin Vloet ( 2002) en Twan Arts met zijn Peggy afscheid. Twan heeft sinds 1999 als raadslid deelgenomen en vele jaren in het bestuur gezeten. De Peelleuters waardeerden dit vele werk met een bloemetje en een mooie spiegelklok met opschrift. Gelukkig werken deze kanjers nog op de achtergrond mee als WGPL. Zoveel ervaring missen we niet graag.
Het programma nam zijn aanvang onder leiding van presentatrice Marian Peters die vakkundig de avond aan elkaar praatte. Ze kondigde het eerste optreden aan: de Oosthoek kwam met bladblazer het prinsenpaar bezingen. Ze gaven wel wat pikante details vrij over het gedrag van het prinsenpaar op de camping. En dat alles verpakt in een aanstekelijk liedje met mooie plaatjes erbij.
We hebben dan helaas geen dansgarde meer, maar er werd wel gedanst! Jumpsquat met jeugd uit Wanroij en Landhorst zette een prachtig optreden neer. Met in hun geledingen prins Jelle, prinses Joy en jeugdnar Rens.
Daarna was het de beurt aan De Derde Helft. Ralf, Leo, Robbie en Lejan sparen niemand tijdens de dorpsroddels, besproken aan de bar bij Menos. Zo kregen we te horen dat Nico en Mitch, beide afkomstig uit Wilbertoord, een fikse boete hadden ontvangen . Ze waren illegaal bouwafval aan het opstoken. Maar de Derde Helft dacht toch zeker dat het de shirts van de Willy`s waren. We zijn weer helemaal op de hoogte middels dit prachtige stuk.
De buutton werd klaargezet voor Kooske, een creatie van Ronald de Wit. Kooske was 25 jaar getrouwd en nam ons mee in de huwelijksperikelen met zijn vrouw. Ook zijn kat moest het ontgelden. Die was behept met het schoonmoedersyndroom, ze mauwt de hele dag.
De muzikale noot komt van joekskapel Stil`s, waaruit Gij en Ik zijn ontstaan. Jolande en Peter zongen: Wij vieren samen carnaval.
De rijdende rechter had Landhorst uitgezocht voor de uitzending. We zagen Edwin in de clinch liggen met buurman Hassan. Vele malen werd de uitzending onderbroken door een reclameblok waarin Priscilla de mannen in de zaal ophitste. Ze maakte de activiteiten van de vaklui uit landhorst bekend. Afkitten en dichtvoegen krijgen dat toch een heel andere betekenis.
L.O.S. verraste met een geweldige bandparodie waar bij in een razend tempo alle hobby’s van het prinsenpaar werden bezongen. Zelfs Martien Meiland kwam voorbij en de Zundappmotorbende van Edwin sloot het af.
Het prinsenpaar heeft een actieve vriendenclub en zij brachten : Daar zit potentie in. Een nummer in blacklight opgevoerd, met een striptease-act. Van je vrienden moet je het hebben! En dat is in dit geval positief uitgevallen.
Het einde van de avond kwam in zicht, maar niet voordat Gardus de ton betrad. Peter Verhoeven vermaakt ons al jaren met zijn buut. En ook dit jaar was hij in vorm. Hij had allerlei wijsheden voor het publiek. Zo wist hij te vertellen dat Belgische vrouwen met overgewicht langer leven dan Brabantse mannen die daar wat van zeggen.
In de finale betraden alle artiesten nogmaals het podium en zongen het dorpslied onder begeleiding van Stil`s. ( Die nog steeds geen bananen heeft.) Het waren een paar mooie avonden . Met veel waardering voor de artiesten en iedereen die er aan meegewerkt heeft. Een goede opmars naar carnaval. Alaaf!

 

 

Bezoek onze ook Facebook pagina

links

Online carnavalskleding 

 

Kom in contact met ons