Carnavalsvereniging “de Peelleuters” Landhorst

  • Prinsenbal _2

    Prinsenbal _2

 

IJzersterke pronkzitting bij de Peelleuters.

 

Afgelopen weekend was partycentrum Buitenlust omgetoverd in een theaterzaal. Het mooie decor stond garant voor twee mooie avonden.
Vorst Victor opende samen met onze prinselijke hoogheden de avond. Prins Mark dun Twedde, prinses Joyce, nar Rein, jeugdprins Ruben, jeugdprinses Britt en Superpeelleuter Jan Meijer hadden hoge verwachtingen. Vorst Victor had al een voorproefje gezien met de generale en beloofde dat het goed zou komen.
Presentatrice Marian Peeters nam de microfoon over en kondigde als eerste de dansmariekes aan. Deze dames lieten zich van hun beste kant zien en maakten indruk met de mooie gardedans. Nadat joekskapel Stil`s de dames met een gezellig deuntje naar achteren begeleidde, werd de buutton al klaargezet. Bertus d`n Tiroler, een mooie creatie van Bart Sengers, nam ons mee naar zijn favoriete vakantieland. Al 25 jaar bezocht hij Tirol, wat voor mooie anekdotes zorgde.

 

De beurt was vervolgens aan de Derde Helft, dorpspolitiek van Lejan, Robbie en Leo. Menig Peelleuter zat op het puntje van de stoel om te horen wat er weer allemaal gebeurd was bij de Peelleuters. Als cadeau had het trio de nieuwste merchandise van de Kadavers meegebracht voor het prinsenpaar: een shirt van de “Victor is unne kwaltour 2019”.

 

De showdans van de dansmariekes en de dansgarde zorgde voor een mooi intermezzo. In het wervelde optreden kwamen typisten , Starsisters, Ninja`s en stewardessen voorbij. Een mooi geheel, ingestudeerd door Kim, Nadieh en prinses Joyce.

 

Vervolgens was het de beurt aan LOS. De leiding van jeugdvereniging de Karekieten zette in recordtijd de meest uiteenlopende typetjes op het toneel met een bandparodie. Als rode lijn er doorheen was toch wel het snackgedrag van onze prins te horen en zijn voorliefde voor PSV. Deze dames zijn al jaren vaste gast op het podium en voor twee van hen, Lydia en Carola, was het de elfde keer en dat werd beloond met een mooi aandenken.

 

Na de pauze werd het 44 jaar bestaan van de Peelleuters bezongen door Gij en Ik. Dit winnende lied van het lalfestival zal deze carnaval nog wel vaker vertolkt worden Peter en Jolanda.
De tweede buutreder betrad de ton: Koos de konijnenfokker. Ronald de Wit nam ons mee naar zijn prachtige beroep met zijn geweldige konijnen en zijn fokkerij Fok You.
De vrienden van de prins lieten zien dat ze ook zonder prins Mark garant staan voor een mooi stukje. Sportief een eind op, presenteerde een live nieuwsuitzending met mooie woordspelingen.
De zaal had nog de gardedans van de dansgarde te goed, en deze schuld werd ingelost door deze prachtige dames, de trots van de vereniging.

 

Als laatste artiest is het gebruikelijk dat Peter Verhoeven als Gradus in de ton plaatsneemt. Gradus kan zelfs de zaal aan het lachen brengen als hij niks zegt. Hij nam ons mee naar zijn verschrikkelijke schoonmoeder, die niet binnen mocht omdat Gradus vet en zuur moest vermijden.

 

In de grote finale bedankte prins Mark alle artiesten en Stil`s begeleidde de Peelleuters tijdens het Landhorsts volkslied. Het waren twee mooie avonden en een goede opmaak naar het jubileumweekend van 23 en 24 februari. Alaaf!

 

Bezoek onze ook Facebook pagina

links

Online carnavalskleding 

 

Kom in contact met ons